Stap uit je lichaam en vlieg rond als een insect in de Zombie Arena op GOGBOT Festival!

Technologie ontwikkelt snel, verandert de wereld om ons heen en hoe we die wereld ervaren in een razend tempo. Zo geven we onze zintuigen hulpstukken waarmee we de andere kant van de wereld live kunnen zien, of dingen die al lang geleden zijn gebeurd. Niet alleen bijzonder om te zien, maar vooral ook om te beleven.

Hoe zou het zijn om een zintuig compleet los te kunnen koppelen van je lichaam, en rond te vliegen alsof je zelf een insect bent? Het klinkt futuristisch, maar is al werkelijkheid! En nog opmerkelijker: het is geen geheim overheidsproject van miljarden, maar gewoon met hobby-elektronica die je in een middag zelf in elkaar kan knutselen.

Zelf vliegen, en voelen hoe het is om als een insect tussen de zombies door te jagen? Race jezelf dan naar de eerste plek met de Micro race Quads tijdens de Drone Race!

Klik hier voor een voorproefje!


ZOMBIE ARENA

Met het thema van 2016 ‘Post-Singularity’ kijken we naar hoe onze wereld er aan toe is nadat machines de macht hebben overgenomen. In deze post-apocalyptische wereld, na de explosie van kunstmatige intelligentie, wordt de opkomst van zombies een bedreiging. Er verrijst een heuse Zombie Arena op de Oude Markt, waar vuurspuwende machines, skeletspinnen en onwerkelijke zombiefiguren rondwaren. In deze Arena is het einde van de wereld zoals we die kennen al lang geleden. Speel hier de Arcade Games en bewonder de Survival Vehicles van de Zombie Apocolypse Survival Contest, of race jezelf door de zombies heen met Micro race Quads.

 

>>> ZOMBIE APOCALYPSE SURVIVAL CONTEST <<<

De opkomst van kunstmatige intelligentie levert verschillende doemscenario’s in hedendaagse debatten op: denk aan de voorspelling van wetenschappers als Stephen Hawking dat AI het einde van de mensheid kan betekenen. Na de explosie van kunstmatige intelligentie kan in een post-apocalyptische wereld de opkomst van zombies een bedreiging worden. Je hoeft gelukkig niet lijdzaam toe te kijken hoe de zombies de planeet overnemen: bouw een Zombie Apocalypse Survival Vehicle om door de zombiemassa’s heen te scheuren, of maak een Zombie Apocalypse Arcade Shooter! Om op het einde der tijden voorbereid te zijn hebben we deze contests uitgeschreven: