Tkkrlab

WORKSHOPS

TkkrLab

8 sept
9 sept 12:00 – 18:00 + avondprogramma
10 sept 12:00 – 18:00 + avondprogramma
11 sept 12:00 – 18:00

WORKSHOPS

Arduino
De Arduino is een veelzijdige open source microcontroller die het heel eenvoudig maakt om zelf projecten te maken. Dit platform is bedoeld voor hobbyisten, artiesten, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten die kunnen reageren op hun omgeving. Tijdens de Gogbot kan beginners en gevorderden kennis maken met de Arduino door het maken van projecten.

Solderen Electronische dobbelsteen
In deze workshop kun je op een eenvoudige manier leren solderen, een basis vaardigheid indien je in elektronica geïnteresseerd bent. Met behulp van onze soldeerhandleiding maak je een elektronische dobbelsteen die je meteen mee kunt nemen naar huis. Deze workshop is geschikt voor iedereen, als minimum leeftijd houden we ongeveer 7 jaar aan (afhankelijk van de persoon). De kosten voor de elektronische dobbelsteen zijn €5, aan de workshop zelf zijn geen extra kosten verbonden. De dobbelsteen mag je na het maken natuurlijk meenemen naar
huis.

DEMONSTRATIES

We laten ook een aantal van de projecten zien die onze leden hebben gemaakt waarbij we uitleg zullen geven wat en hoe deze projecten tot stand zijn gekomen.

* Game of Live : Bekende ‘spel’ van John Conway, interactive versie.
* PixelMatrix : Eigengemaakt 10*17 led scherm
* TalkBot : Kijk hoe AI botjes met jouw en elkaar praten.
* 2D mini Pong : Gemaakt met 1 ledstrip en een Arduino.
* Floppy Jukebox : Muziek gemaakt met 4 floppy drives.
µTkkrLab Hackerspace ‘Round’ Table

Iedereen is welkom om aan te schuiven aan de hackerspace tafel en kennis met ‘hackers’ te maken (en aan hun eigen projectje te werken) tot laat in de avond. Mocht je wat interessants zien vraag dan gerust aan de betreffende persoon wat hij aan het doen is.

Avondprogramma
Vanaf 19:00 is er een avond programma met Retro Gaming : speel de golden oldies zoals Mario brothers en meer spellen uit de jaren ’80 / ’90 en meer

Mocht je ons op de GOGBOT gemist hebben kun je TkkrLab op een dinsdagavond vanaf 19:00 bezoeken, check onze website voor ons adres en andere activiteiten.