PIKZWART DJs

Marco Đakić, Jerry Rog en Daan Siebum openen samen de vrijdagavond in Atak, waarna Shed en Matrixxman het overnemen. Deze jongens staan met hun beruchte Pikzwart feesten garant voor een gewaagde sound in Twente. Altijd balancerend op de rand van het house & techno landschap is de samenwerking met GOGBOT dan ook een perfecte match. Verwacht een stevige opening die mooi aansluit op het sonisch geweld van Ansome op de Oude Markt.

Klik hier voor tickets.

MATRIXXMAN

Deze techno held staat op vrijdag in Atak tijdens de Gogbot x Pikzwart nacht. Matrixxman heeft een grote obsessie voor de Singularity, daarmee de perfect match met het thema van dit jaar. Zijn debuutalbum Homesick heeft technologie en futurisme als belangrijkste aanjagers. Eerdere singles (onder meer voor Dekmantel, Delft en Spectral Sound) droegen titels als ‘Cybernetic Implant’, ‘808 State of Mind’ en ‘StuxNet’, naar het computervirus dat door de Amerikaanse geheime dienst werd gebruikt om Iran te trollen. Hij maakt zijn toekomstmuziek met eenzelfde obsessie voor het futuristische als Jeff Mills, en kan er net als zijn landgenoot geraffineerd op los beuken.

Klik hier voor tickets.

SHED

Met zijn vele aliassen zou je Shed zou je ook wel de Aphex Twin van techno kunnen noemen. Een van de meest fascinerende producers in de scene. Dankzij absolute cult hits als “Rave (Dirt Mix)“, “I Come By Night” en eigenlijk alle releases onder zijn WAX en EQD aliassen, zit zijn muziek in de platentas van iedere goede dj. De laatste jaren heeft hij vooral muziek uitgebracht op het 50weapons label van Modeselektor, echter zijn de publieke verschijningen van Shed behoorlijk zeldzaam. Daarom mogen we blij zijn dat hij naar Enschede komt voor de Gogbot x Pikzwart nacht op vrijdag.

Klik hier voor tickets.

NOODLEBAR

NL:

Tijdens GOGBOT bieden wij deze anarchistische kluwen audiokabels, vreemde synths en muziekfanaten graag een platform. Noodlebar, met artiesten als Mono-Poly, Das Ding, Miss Nixon en Harry Plotter, weten met hun hardware hacking en analoge synths hun enthousiasme voor het zelf maken van muziek en muziekinstrumenten door te geven aan het publiek. Noodlebar maakt met modulaire synthesizers een installatie waar live elektronische muziek en geluidskunst mee wordt gecreëerd. De installaties bestaan uit een wirwar van kabels en analoge apparaten waarmee de kunstenaars een geweldig geluid en fantastische sfeer tot stand brengen.


EN:

GOGBOT gladly offers this anarchist jumble of audio cables, weird synths and music fanatics a stage. Noodlebar, with artists like Mono-Poly, Das Ding, Miss Nixon and Harry Plotter, manage to pass on their enthusiasm for music and musical instruments to the audience with their hardware hacking and analogue synthesizers. Noodlebar creates an installation in which live electronic music and sound art are produced with modular synthesizers. Their installations consist of a tangle of cables and analogue machines with which the artist produce a great sound and fantastic atmosphere.

DJ FLUGVEL OG GEIMSKIP

Electronic-horror-space-music, zo noemt de IJslandse Dj Flugvel (ook wel Airplane & Spaceship in het engels) haar muziek. In andere woorden is het een mix van speelse beats, coole bass en catchy melodieën die gespeeld worden op oude keyboards, vergezeld van een hoog stemmetje. Ze bracht eigenhandig een album uit, dat op de nodige aandacht en concert aanvragen kon rekenen. Flugvel’s optredens zijn theatraal, levendig en kleurrijk, wat ons betreft de perfecte ingrediënten voor een gezellig feestje op de Oude Markt!

ANSOME

Het kraakt, piept en schuurt aan alle kanten in de techno van Ansome. Deze hardware geek uit Engeland vond met zijn oorverdovende sound een thuis bij het beruchte Perc Trax label, waar onlangs zijn debuut album ‘Stowaway’ is verschenen. De industriële releases van Ansome worden (ook) in Nederland gretig ontvangen. Zo bracht hij in 2014 zijn allereerste plaat uit bij het Rotterdamse cult label Mord Records, waardoor hij ook hier steeds vaker in de betere line-ups te vinden is.

Wij houden bij GOGBOT wel van hard met een rauw randje, dus we kijken enorm uit naar zijn Live set op de Oude Markt. Een betere aftrap naar de vrijdagavond in Atak kunnen wij ons (in ieder geval) niet voorstellen.

DELAY LINE MEMORY

9 september

DLM | Delay Line Memory

Delay Line Memory is een sonische en visuele improvisatie tusen mens en machine, in een poging een gemeenschappelijke taal te vinden in elektronisch geluid, ritme en kleur. Van Koolwijk werkt met beeld en geluid als inwisselbare data. Hij maakt audio-visuele composities waarin beide kanten krachtig samenkomen. Zijn werk kan vaak worden gezien als een aanval op de illusie van het medium zelf.

Electronics & visuals: Bas van Koolwijk
basvankoolwijk.com
synchronator.com
noizumashin.com

ENTROPIA

Performance tijden volgen. vol=vol

NL:

Entropia van de Franse kunstenaar Eric Raynaud is een samenwerking met beeldtechnici en ontwerpers Louis‐ Philippe St Arnault, Nature Graphique en Creation Ex Nihilo uit Montreal. Deze spectaculaire 40 minuten durende voorstelling zullen zij gedurende GOGBOT zes keer opvoeren in de dome-tent op het Oudekerksplein. We hebben hiermee een Nederlandse primeur. Het werk zal na GOGBOT doorreizen naar Parijs en Straatsburg.
In Entropia zien we een geodetische sphere/open bol schijnbaar bestaande uit met door het geluid gestuurde lichtbewegingen. Raynaud staat in de bol terwijl Louis‐ Philippe St Arnault, Nature Graphique en Creation Ex Nihilo real-time beelden genereren op de dome-tent rondom de bol. Het publiek bevind zich tussen de bol en de tent-projecties in.
Entropia is een tribute aan Buckminster Fuller, architect en theoreticus achter het geodetisch design. Voor Fuller was de geodetische dome een symbool voor het verantwoord omgaan met onze aarde. Met het werk Entropia willen de kunstenaars op hun manier de holistische visie achter Fuller’s dome op een hedendaagse manier voor een nieuwe generatie vertalen door het publiek onder te dompelen in een overweldigende gedeelde ervaring.

 


 

EN:

Entropia by the French artist Eric Raynaud is a collaboration with visual designers and engineers Louis Philippe St Arnault, Nature Graphique and Creation Ex Nihilio from Montreal. This spectacular 40 minute show will be performed six times during the festival, in the dome-tent on the Oudekerksplein. It is exclusively on view in the Netherlands at GOGBOT. Afterwards the work will travel to Paris and Strasbourg.
In Entropia we see a geodetic sphere that seems to consist of light movements controlled by sound. Raynaud performs inside the sphere while Louis‐ Philippe St Arnault, Nature Graphique and Creation Ex Nihilo project visuals on the dome around the sphere. The audience sits in between sphere and dome.
Entropia is a tribute to Buckminster Fuller, architect and theoretician behind the geodetic design. For Fuller the geodetic dome was a symbol for a sensible interaction with the earth. The artists want to bring Fuller’s holistic vision to a new generation by immersing the audience in an overwhelming shared experience.

Entropia is a co-production with SAT and benefited from the Residency program in research and creation of the Society for Art and Technology

logo-SAT logo-CALQ